Op 28 september stroomde de Buurtfabriek vol met nieuwsgierige en betrokken buurtbewoners. ’s Ochtends werden zij warm onthaald door de zogeheten AANjagers van Lijn 2030 die vanuit hun  verduurzaamde Volkswagenbusje koffie en thee schonken.

Officiële opening

Wijkwethouder Jan van Dellen opent de Buurtfabriek

Om twaalf uur hield wijkwethouder Jan van Dellen een enthousiaste speech over de maatschappelijke meerwaarde van de Buurtfabriek voor onze wijk. Hierna nam Wijnand Manders – eigenaar van Coop Alteveer – het stokje over om een statiegelddonatiecheque van €884,80 te overhandigen en de Buurtfabriek een hart onder de riem te steken. ’s Middags vond er een koffieproeverij plaats, ook wel een ‘cupping’ genoemd.

Duurzame koffie

Net als bij een wijnproeverij was er aandacht voor de herkomst, manier van verbouwen en produceren en alle smaken die in de filterkoffie naar boven kwamen. De duurzame en eerlijke koffie van Ikigai Coffee waar de Arnhemse Jeroen Brugman ons kennis mee liet maken zal bij de Buurtfabriek geschonken en verkocht worden.

Kinderworkshop

Ondanks de regen kwamen er ook steeds meer jonge gezinnen aanwaaien om deel te nemen aan de weefworkshop door Atelier Uilskuiken of een speurtocht te volgen door het volledig opgeknapte pandje. Het moestuinieren kwam door het slechte weer helaas niet van de grond, maar inmiddels heeft de werkgroep de draad alweer opgepakt om ook van de buitenruimte iets moois te gaan maken.

Programma: open inloop én activiteiten

En na de opening vonden er direct allerlei activiteiten plaats, zoals Repair Café’s, buurtdiners, klasmiddagen, handwerk- en pastelworkshops en meditaties. Wat een mooi begin van deze nieuwe ontmoetingsplek voor de wijk!

Klik hier voor het volledige programma.