Laden Evenementen

Wij zijn op zoek naar hangplantjes! Ook uitgebloeide bloembollen zijn welkom. Kom jij eens een kijkje nemen bij de plantenruilkast? Geregeld zijn er nieuwe stekjes te vinden en neem er gerust eentje mee naar huis. Plaats hiervoor een ander stekje terug of doneer een kleine bijdrage in de brievenbus.

Want wat is er leuker dan het voorjaar of de meivakantie te beginnen met een nieuw plantje in huis of tuin, afkomstig van een buurtgenoot?

Verhaal van het stekje

Laatst had ik een stekje meegenomen. Een buurtgenoot had ijverig stekjes van een en dezelfde plant gepoot. Netjes in verschillende en zelfs unieke potjes. Het zag er zo mooi en verzorgd uit. Met veel plezier heb ik er eentje meegenomen en in mijn vensterbank geplaatst.

En wat zag ik een paar dagen later op een van mijn wandelingen door de wijk? Eenzelfde plant, maar dan vele malen groter, lekker in het zonnetje op de vensterbank van een onbekende buur. Zou dat de moederplant zijn?

Wie woont er achter die deur? Bijna had ik aangebeld en navraag gedaan… na een kort oponthoud ben ik toch maar doorgelopen. Wie weet ontmoet ik ze nog wel eens. Het gaf in ieder geval een vertrouwd gevoel.

En nu maar afwachten waar mijn stekjes belanden..

 

 

Share This Post, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant