Laden Evenementen

‘Samen koken in de Buurtfabriek’ is een activiteit voor mensen met dementie en hun naasten. Eén keer per maand koken vrijwilligers, mensen met dementie en hun partner of naaste een gezamenlijke maaltijd.  Wees van harte welkom, even aanmelden is wel fijn in verband met de boodschappen (zie hieronder bij praktisch informatie).

De maaltijd

Aan de hand van een (eenvoudig) recept wordt samen met de vrijwilligers een heerlijk 3-gangen diner bereid. Hierbij kan iedereen op basis van haar of zijn interesses en vaardigheden een bijdrage leveren aan de maaltijd. Ook het tafeldekken en afruimen is onderdeel van de avond. Het samen bezig zijn, samen eten, een gezellige avond en het ontmoeten van lotgenoten staan hierbij voorop.

Programma

De deelnemers worden om 16:30 uur welkom geheten met een kopje thee of koffie. Vervolgens worden de taken verdeeld en is er volop tijd om met elkaar in gesprek te komen. Rond 17:45 gaan we aan tafel om samen te eten. Na afloop ruimen we samen op. De avond eindigt om circa 19:30 uur. Vrijwilligers doen vooraf de boodschappen en zijn een helpende hand. Vrijwilligers hebben ervaring met dementie of hebben een training gevolgd over het omgaan met mensen met dementie.

Praktische informatie

De kosten zijn € 7,50 p.p. inclusief een glaasje wijn of frisdrank bij het diner.

Als u geen vervoer heeft kunt u gebruik maken van de Buurttaxi van de Buurfabriek tegen een geringe vergoeding.

Heeft u interesse of kent u iemand die deel wil nemen? Wilt u helpen als vrijwilliger of heeft u een vraag? Neem dan contact op of meldt u dan aan bij Else Gootjes: else@onzebuurtfabriek.nl of bel 06 33776999.

 

Met gastvrije groet,
Agnes van der Drift, Noëlle Verreusel, Else Gootjes

Share This Post, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant