Laden Evenementen

Deze avond staat in het teken van het nieuwe Wormenhotel aan de Peter van Anrooylaan. Ben je geïnteresseerd in dit nieuwe hotel, inmiddels onze Compostfabriek genaamd? Of wil je weten hoe je een wormenhotel kunt onderhouden, waarom wormen goed zijn voor onze bodem of hoe je Wormen-Voeder kan worden bij deze compostfabriek? Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de Buurtfabriek op de informatie avond Wormenhotel.

Bouw van het Wormenhotel

Op Burendag jongstleden hebben leden van de wijkraad hard getimmerd aan het eerste wormenhotel in onze wijk. Met subsidie van de Postcodeloterij is dit idee in praktijk gebracht. Een mooi stevig eikenhouten kist om tientallen wormen te huisvesten. Binnenkort zal deze in gebruik worden genomen en zullen wijkbewoners wormen voeden om er vervolgens vruchtbaar sap uit te kunnen halen. Een duurzame lokale manier om bodemleven te verbeteren.

Wormen-Voeders gezocht!

De Buurtfabriek zal de compostfabriek beheren, maar daar zijn wel enthousiaste buurtgenoten voor nodig die interesse hebben in wormen-verzorging. Je compost kan je deponeren, een vruchtbaar destillaat krijg je ervoor terug. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat leer je op deze informatie avond.

Flyer wormenhotel

Share This Post, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant