Misschien heb je mijn naam al voorbij zien of horen komen. Ik ben bij de Buurtfabriek actief als Community Builder. Het is een hip woord voor iemand die niet alleen de boel coördineert, maar ook het kernteam ondersteunt in het bouwen van de Buurtfabriek.

Hoe is het begonnen?

Ik raakte betrokken bij de Buurtfabriek toen ik één van de eerste bijeenkomsten en een borrel mee organiseerde. Dat deed ik ook een beetje uit eigenbelang: ik wilde mijn netwerk uitbreiden omdat ik een baanswitch wilde. Toen de kerngroep mij benaderde om te komen werken als Community Builder heb ik gelijk ja gezegd omdat ik de activiteiten voor de Buurtfabriek ontzettend leuk vond. Daarbij ben ik goed in coördineren en verbinden en met mijn denken in mogelijkheden en creativiteit wil ik bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Buurtfabriek.

Wat doe je dan?

Bij de Buurfabriek regel ik uiteenlopende dingen: verhuur, voorraadbeheer, contact met de vrijwilligers, ik regel de schoonmaak, geef antwoord op vragen die ik van wijkbewoners krijg. De vragen van wijkbewoners bereiken mij per mail, app, telefonisch en tijdens de inloopuren. Het is niet zo dat ik alle antwoorden heb, we werken immers met ons allen aan de Buurtfabriek. Ik stuur door, zoek uit, verbind de juiste personen met elkaar. Ook heb ik contact met verschillende organisaties die betrokken zijn in de wijk, zoals Team Leefomgeving, Wijkteam, Driegasthuizengroep.

Inmiddels werk ik ook als begeleider bij ’s Heeren Loo. ’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen.

En waarom?

Ik denk dat de Buurtfabriek een plek is die onze wijk nog aantrekkelijker maakt om te wonen. Het is een plek voor nieuwe ontmoetingen, een plek waar nieuwe initiatieven kunnen ontstaan, een plek waar iedereen welkom is om dat te doen waar je blij van wordt.

Als afsluiter wil ik nogmaals benadrukken dat de Buurtfabriek er is voor alle wijkbewoners, voor alle (nieuwe)  initiatieven in de wijk en voor alle leeftijden.

Voor iedereen?

Nou, dat is grappig dat je dat vraagt. Ik hoor nog al eens: ‘die buurtfabriek, die is voor eenzame ouderen’. Mijn voorstel is dat we dit maar niet meer zeggen want wie wil zich nou identificeren met eenzaam en oud. Bovendien lopen er af en toe kinderen binnen in de Buurtfabriek die bijvoorbeeld een spelletje Mens Erger Je Niet komen spelen.

Wees welkom in de Buurtfabriek want deze plek is er ook voor jou! Als je vragen hebt: mail of bel mij!

Marion